Това е тестова версия, върни се на TimeHeroes.org
Доброто, което ни прави хора

Доброто, което ни прави хора

Навсякъде Граждански организации 118т.

Хората, участващи в отбора ми, са добри. Трудно е да се дефинира на кратко, какъв е " Добрият човек". Лесно е да се разбере ако просто кажем, това е човек, който има душа. Хората с душа са тези, които откриват кауза в ежедневни неща и се борят, дори когато изглежда безсмислено. Те не пестят сили и не пестят себе си. Те се раздават, обичат, творят!

повече

Герои (17)

Още герои

Актуални мисии на участниците в отбора (6)

Подкрепи с храна и хигиенни материали хора със зависимост

от Фондация "Център за хуманни политики"

"Розовата къща" е единственото място в София, където хора, които са зависими – обикновено бездомни, често без документи – могат да намерят разбиране, социална и здравна информация, помощ да се доберат до лекар, да хапнат нещо, да се изперат. Помогни на къщата да продължи да съществува.

Навсякъде, София

До 5 минути

Грижи се за кученцата в общинския приют в Слатина

от Стефани Жиле

Общински приют "Слатина" е мястото, където се настаняват две специални групи бездомничета - малките бебета и много възрастните кучета. Иди да ги гушнеш.

София

До ден

Включи се в кухня за бедни хора в кв. Дървеница в София

от Доброволци към Кухня за бедни хора в храм "Св. Вмч Георги Победносец"

Кухнята към храм "Св. Вмч Георги Победоносец" вече 20 години раздава топла храна на всеки, протегнал ръка за нея. Тъй като жените, които готвят, са много възрастни и им става все по-трудно да се справят с храна за 150-200 души, на помощ идват доброволци. Стани един от тях.

София

До ден

Дари санитарни материали на училище за талантливи деца в неравностойно положение

от Сдружение "Русаля"

Училището в с. Русаля се издържа изцяло от дарения и вече четвърта година се справя с всички непредсказуеми предизвикателства, свързани с отглеждането на децата. Можеш да им помогнеш с това, от което има нужда всеки ден - хигиенни материали и консумативи.

Навсякъде, Русаля

До 5 минути

Помагай с готвенето и/или работи с деца в кухня за бедни

от Православно братство към храм "Св. пророк Илия"

Всяка събота в двора на църквата "Св. пророк Илия" има нужда от сръчни ръце за белене и рязане, както и мили доброволци, които да се включват в игрите и заниманията с децата, които често не получават необходимото внимание вкъщи.

София

До ден

Стани приемен стопанин на бъдещо куче водач

от Фондация "Очи на четири лапи"

Преди да започнат своето интензивно обучение и да станат водачи на незрящи хора, до навършване на една годинка кучетата живеят в приемен дом, където придобиват базови социални умения. Временните стопани нямат никакъв финансов ангажимент, иска се единствено да вложат цялото си сърце, отговорност и мнооого търпение.

София

Дългосрочно

Минали мисии (39)

Подари дрехи, обувки и вещи за бита на хора в нужда

от Сдружение "Дари любов"

В пунктовете "Дари любов" в София и Петрич целогодишно се набират материални помощи за деца от домове и хора, живеещи под прага на бедността. Може да даряваш винаги, когато имаш възможност.

София, Петрич

До час

Приключило записване

Посещавай самотни възрастни хора в социални домове и села около София

от Обединени идеи за България

Проект "РЕстарТ" ти предлага да прекараш няколко часа през уикенда в приятната компания на възрастни дами и господа, които като нищо ще те бият на шах, табла и "Не се сърди, човече!", а ти в замяна може да им помогнеш с разни дребни ежедневни задачки.

София

Дългосрочно

Приключило записване

Стани част от екипа на Прозрачни планини

от Прозрачни планини

Прозрачни планини е инициатива за подобряване съдържанието на документи, важни за управлението на планинските ресурси, чрез участие на гражданското общество. Участвай, за да запазим природата си.

София, Благоевград, Дупница, Кюстендил, Разлог, Сандански

Дългосрочно

Приключило записване

Помагай в грижите и търсенето на осиновители за бездомни животни

от Dare 2 Care Animals

"Сдружение DARE" спасява от улицата изхвърлени от стопаните си или пострадали котета и кучета и се грижи за тях, докато успее да им намери нови стопани. Може да се включиш в отбора по много начини - с превод на английски и немски, осигуряване на временен дом, дизайн на сайт и виж още какво.

Навсякъде, София, Велико Търново

Дългосрочно

Приключило записване

Помагай на "Подари ми история!" в организацията, социалните мрежи и техническата реализация

от "Подари ми история!"

Инициативата за създаване на онлайн аудиобиблиотека за незрящи има нужда от твоите умения в програмирането, социалните медии, монтаж на записи или логистиката около различни събития. Включи се в каквото си най-силен.

Навсякъде

Дългосрочно

Приключило записване

Напиши текст на тема доброволчество, личностно развитие или гражданско общество

от Благовест Цветанов

Ти си личност с изявена гражданска позиция. И обичаш да пишеш? Стани автор в нов блог за насърчаване на активно общество.

Навсякъде

До ден

Приключило записване

Покажи още