Национална скаутска организация на България

Национална скаутска организация на България

Мисията на Национална скаутска организация на България е да допринесе за развитието на физически, духовни, интелектуални и обществени качества у младия човек. повече

Какво? Национална Скаутска Организация на България (НСОБ) е неправителствена и нестопанска организация с идеална цел – разпространение и развитие на скаутската идея в България. НСОБ предоставя възможност за личностно усъвършенстване на децата между 12-18 години, чрез своя собствена методика. Под личностно усъвършенстване ние разбираме насърчаване на физическото, интелектуалното, социалното и духовното благосъстояние на личноста, като чрез развитието на тези качества ние вярваме, че младежите са способни да разкрият най-доброто от своя потенциал. В НСОБ, вярваме че младите хора се развиват най-много когато им се възлагат отговорности, когато се „учат докато правят", когато работят в екип и когато вземат малки и внимателно обмислени рискове. Но за да успеем да донесем скаутската идея до колкото се може повече деца ни трябват млади и енергични водачи, които желаят да запалят палмъка на живота сред природата в новото поколение. Организатор? Национална Скаутска Организация на България (НСОБ) Къде и кога? Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Кюстендил, Русе, Самоков, Силистра, Стара Загора Един час през седмицата, няколко излета и, разбира се, невероятните скаутски лагери сред природата. Нужни умения? Ти си скаут под прикритие ако: • Ти се отдава да работиш с деца; • Обичаш живота сред природата; • Искаш да оставиш нещо след себе си; • Готов си да бъдеш част от една невероятна организация с традиции които се простират, в България, вече над сто години; • Си честен, отговорен и имаш чувство за хумор. Искаш да: • Ръководиш и развиваш екип; • Усвояваш и предаваш нови знания и умения; • Участваш активно в изграждането на гражданско общество в твоя град. Скаутското движение борави с набор от характерни умения и похвати. Ние предлагаме индивидуално ориентирани обучения, които ще ти помогнат да работиш с новопостъпилите скаути. Как да участвам? Натисни зеления бутон "Ще участвам" и виж как да се свържеш с екипа.

Актуални мисии (0)

Минали мисии (1)

Стани водач на млади скаути

от Национална скаутска организация на България

Не е задължително да си бил скаут, за да поемеш тази отговорна, но и много весела и приключенска роля. Достатъчно е да обичаш живота сред природата и да ти се отдава да работиш с деца. Как се прави рибарски възел ще те научат много бързо.

Бургас, Варна, Сливен, Ямбол

Дългосрочно

Приключило записване