Детски научен център "Музейко"

Детски научен център "Музейко"

3,3

Музейко е първият детски научен център в България, чието откриване предстои на 1 октомври 2015 г. в София. Той се простира върху разгърната застроена площ от 3,500 кв.м. и представлява пространство с интерактивни експонати, които ще събуждат любопитството на децата към наука, инженерство, екология, комуникации и изкуства, и ще подпомагат по увлекателно-игрови начин желанието на малките да учат. Музейко е проект на фондация “Америка за България” на стойност 25 млн. лв., безвъзмездно дарени от фондацията. повече

Създаден за основна аудитория от деца между 6 и 10 години, Музейко ще отвори врати не само за тях, но и за техните родители, възпитатели и учители, за по-малките им братчета и сестричета. Сред дългосрочните цели на детския научен център е малчуганите да идват заедно със своите родители, приятели и преподаватели, и в интуитивно общуване с тях да пътешестват през времето и пространството. Музейко ще се стреми да работи в партньорство със съществуващите музеи и училища в страната. Екипът на детския научен център разработва материали и програми, които учителите могат да използват в различни часове при работа с децата. В Музейко периодично ще бъдат организирани разнообразни научни демонстрации и работилници. В центъра ще има специализирани Студио за изкуства и Техническо студио, както и зала за различни събития. Екипът на Музейко ще разчита изключително много на помощ от доброволци, както това се случва в музеите и научните центрове по целия свят. Ние вярваме, че всеки един човек може да допринесе за идеята децата да научат и знаят повече.

Актуални мисии (0)

Минали мисии (1)

Бъди доброволец в "Музейко"

от Детски научен център "Музейко"

Първият детски научен център в България повежда хлапетата на пътешествие през тайните на науката, миналото, настоящето и бъдещето. Търсят се помощници в приключението.

София

Дългосрочно

Приключило записване