Градско градинарство - София

Градско градинарство - София

5,0

Градско градинарство – София е както физическо пространство, на което гражданите и гостите на столицата могат да отглеждат храната си, да се развиват, да творят и да упражняват директна демокрация, така и споделена визия за развитието на града ни. В първата и разрастваща се бурно комунална градина в София – “Градина заДружба”, Вие имате възможност да изживеете свободата в едно сплотено общество, отдадено на взаимопомощ и общо разбирателство, без да имате задължението да консумирате, без да има властови натиск, омраза или изолация за отделните участници – тук всеки е свободен да бъде това, което е! През 2019 “Градина заДружба” започва своята пета година от съществуването си. До този момент тя е дала възможност на повече от 50 човека в 30 отделни градини сами да отглеждат храната си, да се развиват в общност без вертикални структури, без финансова обремененост и без господари – тук всичко зависи от самите участници. повече

Какво е едно семенце? Едно семенце може да бъде бъдещо растение, но може да бъде и идея. Идея, която, веднъж посята, започва да се разпространява, развива. Расте все по-бурно и пуска корени във всеки, докоснал се до нея. Градското градинарство е свободата на цели взаимоподдържащи се групи да решават настоящето си и планират бъдещето си. Градско градинарство – София е както физическо пространство, на което гражданите и гостите на столицата могат да отглеждат храната си, да се развиват, творят и упражняват директна демокрация, така и споделена визия за развитието на града ни. В единствената към момента и разрастваща се бурно комунална градина в София – “Градина заДружба”, Вие имате възможност да изживеете свободата в едно сплотено общество, отдадено на взаимопомощ и общо разбирателство, без да имате задължението да консумирате, без да има властови натиск, омраза или изолация за отделните участници – тук всеки е свободен да бъде това, което е! През 2018 “Градина заДружба” започва своята четвърта година от съществуването си. До този момент тя е дала възможност на повече от 50 човека в 25 отделни градини сами да отглеждат храната си, да се развиват в общност без вертикални структури, без финансова обремененост и без господари – тук всичко зависи от самите участници. Чувствайте се винаги поканени да ни посетите – ще се радваме да споделите удоволствието от свободата, забавлението и разбира се – отглеждането на пресни и свежи плодове и зеленчуци. Тук Вие можете да развиете себе си и да придобиете качествата, способностите и увереността да промените целия свят! Очакваме Ви!

Актуални мисии (0)

Минали мисии (1)

Бъди градски градинар в подкрепа на Солидарната кухня в София

от Градско градинарство - София

Всяка неделя в солидарната градина има нужда от няколко допълнителни чифта ръце, които да помагат в обработването на земята и отглеждането на чисти зеленчуци, които след това се превръщат във вкусен обяд за хора в нужда.

София

До ден

Приключило записване