Организатори на мисии

Аз чета

Аз чета

“Аз чета” е най-голямата специализирана онлайн медия за книги, четене и литература в България. Сайтът съществува от няколко години и дава информация за литературни събития, публикува интервюта и новини, свързани с книги и четене от цял свят. Основен акцент в публикациите са читателските ревюта на книги. 
“Аз чета” реализира редица проекти, свързани с поощряване на четенето, грамотността и интереса към литературата. През последната година сайтът се стреми да насърчава четенето сред децата, като предстои пускането на сайт специално за детските книги - www.detskiknigi.com

Сдружение "Трансформатори"

Сдружение "Трансформатори"

"Трансформатори" е сдружение, което се занимава с проблемите на градската среда, архитектурата и дизайна.

+това

+това

+това е място за срещи, събития и изложби с кухня, бар и магазин. В пространството се организират и работилници, някои от които са благотворителни. 
Проект LOVE на +това помага на семейства на деца с увреждания. Проектът включва серия от уъркшопи, на които можете да се запишете безплатно. Изработените предмети се продават с благотворителна цел – сто процента от стойността им отива за специализирани медицински нужди на децата с увреждания, които семействата им не могат да платят. Можете да помогнете на каузата и като закупите някой от изработените в работилниците предмети – за вас или за подарък. Предметите можете да намерите на специалния LOVE рафт в +това.
Проектът се на +това се подпомага от био-храните harmonica.bg. Парите се разпределят от Националния алианс "Усмихни се с мен".

Български хелзинкски комитет

Български хелзинкски комитет

4,9

Български хелзинкски комитет (БХК) е най-голямата неправителствена организация за защита правата на човека в България. Съществува от 1992 г. БХК наблюдава правозащитната ситуация в страната, публикува задълбочени изследвания и провежда силни кампании, които целят промяна на дефектно законодателство, както и популяризиране на правозащитни идеи.

Фондация "Инициатива за здраве"

Фондация "Инициатива за здраве"

Фондация "Инициатива за здраве" е неправителствена организация, която работи в областта на наркоманиите. От 1999 г. организацията реализира първата в България програма за обмен на игли и спринцовки сред инжекционно употребяващи наркотици, която има за цел превенция на ХИВ/СПИН и използва метода аутрич – работа директно в общността. Днес програмата работи всекидневно на повече от 10 места в София, дейностите й включват разпространение на стерилни комплекти за инжектиране, дезинфекционни материали, тестуване и консултиране за ХИВ, хепатит В и хепатит С и сифилис, скрининг и изследване за туберкулоза, социално и психологическо подпомагане на хора, живеещи с ХИВ, здравно обучение и насочване към служби за лечение. Дейностите се предлагат целодневно и в дроп-ин център. Всички услуги са безплатни и анонимни. Можете да подкрепите организацията в работата й за промяна на наркополитиките в България. Фондацията регулярно организира и почиствания на публични площи от игли и спринцовки.

WWF - България

WWF - България

4,8

Световна природозащитна организация.

Free Sofia Tour

Free Sofia Tour

Безплатни пешеходни обиколки на София, водени на английски език. Туровете са едновременно забавни и образователи и показват най-доброто от София и нейната хилядолетна история.

Коалиция "За да остане природа"

Коалиция "За да остане природа"

5,0

"За да остане природа" е независима, непартийна коалиция от граждански групи и неправителствени организации, която се бори за опазване на природата в България чрез насърчаване на гражданското общество и спазване на законодателството. Коалицията защитава Земята и хората като обединява дейностите на членовете си, свързани с целите й, мобилизира граждански групи и експерти, провежда информационно-образователни кампании и лобира за създаването и прилагането на екологична политика. Какво можеш да направиш ти, "За да остане природа в България”: - следи новините и участвай в инициативите на www.forthenature.org; - разкажи на повече хора и разпространи информацията за случващото се с природата; - реши се да направиш нещо: намери съмишленици на идеите си и ги осъществи; ако имаш нужда от съдействие, пиши на [email protected]; - бъди активен, включи се като доброволец – коалицията има нужда от всякаква помощ и формира работни групи.

Още организатори