Стани приемен стопанин на бъдещо куче водач

Публикувана на 16 Юли 2013

Стани приемен стопанин на бъдещо куче водач

Животни, Хора с увреждания

София

Дългосрочно

Ще участвам

Какво?

Кучетата водачи действително са очи на четири лапи за своите незрящи стопани. Убеди се сам, гледай този кратък филм. В България има 18 000 незрящи граждани, а на Балканите - над 200 000. Мисията на фондация "Очи на четири лапи" е изграждането на балкански център за обучение на служебни кучета за хора с увреждания. Преди обаче да започне същинската работа по обучението на бъдещото куче водач, то трябва да живее в приемен дом до първата си годинка, където да придобие основни социални умения.

След като преминат първично обучение, приемните стопани се ангажират да приемат едно двумесечно бебе порода голдън или лабрадор ретрийвър и с много любов и търпение да го отгледат като здраво, възпитано и щастливо куче, което няма страх от интензивната градска среда, безпроблемно пътува във всякакъв вид транспорт и е водимо и управляемо.

През целия период, докато кучето е в приемното семейство, се провеждат ежеседмични тренировки по послушание и социализационни мероприятия на различни места в София. На разположение е и личен инструктор.

Организатор?

Фондация "Очи на четири лапи"

Защо?

В тази мисия получаваш тонове безрезервна любов, заедно с:

  • радостта да превърнеш сладкото двумесечно бебе в добре възпитано и социализирано младо куче;
  • гордостта да отгледаш служебно куче;
  • придобиването на професионален опит в обучение на кучета в послушание;
  • личното удовлетворение да бъдеш полезен.

Къде?

София.

Нужни умения?

Разбиране на каузата на "Очи на четири лапи", силна воля и мотивация, любов, търпение, умения за общуване с кучетата, достатъчно свободно време. Важно условие е всички деца в семейството да бъдат над 10-годишна възраст.

Нужна екипировка?

Кученцето идва при теб с всички необходими постелки, купички, нашийници, играчки.

Транспорт?

Доброволците получават карта за градския транспорт за кучето и себе си.

Храна?

Храната, витамините и добавките на кученцето се осигуряват от организатора.

Ветеринарна грижа?

Фондацията осигурява на кученцето всички ветеринарно-медицински профилактики и грижи.

Здравословни рискове?

Кученцето идва при теб ваксинирано и обезпаразитено. Риск за теб има, ако си алергичен.

Как да участвам?

Натисни зеления бутон "Ще участвам" и виж как да се свържеш с екипа.

// снимката е от damozeljane

фондация Очи на четири лапи ( Фондация "Очи на четири лапи" )

27 Януари 2020, 08:01

Габриела Георгиева, необходими са повече детайли, така че е най-добре да се свържете с координатора на програмата-Ели Коджабашева 0889 485 739. Поздрави Екипът на ф-я Очи на четири лапи

Габриела Георгиева

24 Януари 2020, 16:01

Здравейте, исках да попитам дали е възможно да се приюти куче от ученичка и да му се дават нужните грижи от нея?

фондация Очи на четири лапи ( Фондация "Очи на четири лапи" )

22 Януари 2020, 15:01

Йоана Георгиева, за добра социализация на кучетата от програмата е необходимо приемното семейство да не ангажирано извън дома по 8 или повече часа. Затова ние търсим хора, които разполагат със свободно време, което да отделят, за да възпитат и социализират бъдещото служебно куче, да го научат да пътува с градски транспорт, да посещава обществени места като магазини, банки и други . Ако проявявате интерес или имате допълнителни въпроси, можете да се свържете с координатора на програмата - Ели Коджабашева на телефон 0889 485 739. Хубав ден. Екипът на ф-я Очи на четири лапи

Йоана Георгиева

22 Януари 2020, 14:01

Тъй като това е голяма отговорност и изисква много време и внимание, искам все пак да попитам дали е подходяща задача за хора, които са целодневно на работа? Много искам да се включа, но именно това ме възпира, тъй като само ще възпрепядствам по този начин обучението на кученцето.

Bobby I.

13 Септември 2019, 20:09

Привет, много бих искал да се включа в каузата, но единственото, което ме спира е, че имам котка. Въпросът ми е, добре ли ще е за кученцето да съжителства с котка?

Диана Иванова

16 Февруари 2019, 10:02

Здравейте. Обръщам се към тези, които питат за пояснение откъм "свободното време". Преди няколко месеца звънях на организацията и това, което ми казаха там е, че дават кучетата на хора, които имат възможност да са почти постоянно с тях. Т.е. на хора, които работят от вкъщи или на такива, които са двойка, но единият работи на смени например. Идеята е, че кучето има нужда от социализиране.

Мария Пелова

22 Ноември 2018, 12:11

Здравейте! Обучението в работни дни ли се провежда и по кое време? Благодаря!

Мартина Попова

01 Октомври 2018, 12:10

Привет, Можете ли да конкретизирате малко понятието "свободно време"? Трябва ли някой по цял ден да е с кученцето или няма проблем приемното семейство да са работещи хора (пълен ден от 9 до 18ч)?

Мари - Катрин Чокоева

16 Септември 2018, 16:09

Здравейте! Аз много бих искала да се включа и да участвам в грижите за едно такова куче. Имам само един малък проблем ... не живея сългосрочно в страната . Дали има възможност все пак да се случи и дали работите в такива организации също в чужбина като например Германия. Благодаря.

фондация Очи на четири лапи ( Фондация "Очи на четири лапи" )

24 Април 2018, 10:04

Здравейте госпожо Бънева, предлагам да се чуем по телефона, за да поговорим повече за програмата. Поздрави Ели Коджабашева - 0889 485 739

Росина Бънева

24 Април 2018, 09:04

Здравейте, В какъв часови интервал се провеждат обученията? Възможно ли е да бъдат след работно време? И аз също се интересувам дали е проблем, че вече имам един възпитан господин голдън ретривър вкъщи? Усмихнат ден!

Ния Юлианова

12 Април 2018, 17:04

Тази карта, която получаваме в какво служи?

фондация Очи на четири лапи ( Фондация "Очи на четири лапи" )

22 Март 2018, 09:03

Здравейте, Ако желаете да кандидатствате по програмата за приемни семейства и отговаряте на базовите условия да сте от София, да разполагате с доста свободно време и да няма деца под 10 годишна възраст в домакинството, можете да се свържете с Ели Коджабашева /0889 485 739/ координатор на програмата за по-подробна информация. В момента нямаме налични бебета за раздаване, но това не пречи на всеки, който има интерес да се свърже с нас. Разменяйки координати, ние можем да се свържем по-късно с вас, когато имаме малки кученца. Хубав ден

22 Март 2018, 09:03

Аз кога мога да си взема такова кученце и на колко са?

фондация Очи на четири лапи ( Фондация "Очи на четири лапи" )

07 Февруари 2018, 09:02

Здравейте г-жо Исакова, Най-общо казано изискванията към приемните семейства са: - трябва да бъдат от София, - в домакинството не трябва да има деца под 10 годишна възраст - да разполагат с доста свободно време/неприемливо е бебе на 2-3 месеца да остава само по 8 часа/ - провеждат се ежеседмични тренировки в група с инструктор/обикновено събота и неделя/ - кучето трябва да бъде приучено да се вози във всякакъв вид градски транспорт /осигуряваме карта за пътуване на кучето/ За повече подробности, моля свържете се с координатора на програмата за приемни семейства Ели Коджабашева на телефон 0889 485 739. Хубав ден

фондация Очи на четири лапи ( Фондация "Очи на четири лапи" )

21 Септември 2017, 10:09

Здравейте, за повече информация моля обадете се на 0889 485 739-Ели Коджабашева, координатор на програмата

Теменужка Дановска

21 Септември 2017, 10:09

ЗДравейте! Възможно ли е да бъде приемно семество , при положение, че съм на пълен работен ден ?

Eli Dimitrova

23 Май 2017, 17:05

Благодаря Ви, ще звънна.

фондация Очи на четири лапи ( Фондация "Очи на четири лапи" )

23 Май 2017, 15:05

Здравейте Ели Димитрова, Изискване за големината на жилището няма, но за допълнителни подробности, моля обадете се на Ели Коджабашева-координатор на програмата за приемни семейства на телефон 0889 485 739 след 24 май.

фондация Очи на четири лапи ( Фондация "Очи на четири лапи" )

23 Май 2017, 15:05

Здравейте г-н Кръстев, Можете да се свържете с координатора на програмата за приемни семейства ако звъните в работен ден, в интервала между 8:30 и 16:30.

Eli Dimitrova

23 Май 2017, 14:05

Здравейте, бих искала да попитам дали имате изискване за големината на жилището, в което малкият гостенин ще пребивава???

ivailo krastev

06 Април 2017, 17:04

kakvo triabva da napravim za da vdigne telefona si ve4e 3 puti zvunia I kato vidi nepoznat nomer I zatvaria

фондация Очи на четири лапи ( Фондация "Очи на четири лапи" )

18 Ноември 2016, 11:11

Здравейте г-жо Колева, грижата за младо куче в приемно сем. е свързана със спазването на строги правила и условия за дисципина и социализация на животното, за да стане управляемо и водимо в градската среда, да не се притеснява от силен шум, превозни средства, да е безразлично към котки, гълъби и др.кучета. Когато има малки дечица е много трудно да се постигне всичко това, защото те в своята радост, вълнение и емоции не могат да контролират действията си и в моменти, когато кучето трябва да стои мирно или не трябва да се качва на леглото, дивана/от гледна точка на удобството на слепия човек/детето може да попречи за дисциплинирането на кучето.

Галена Колева

18 Ноември 2016, 10:11

Здравейте! Каква е причината за изискването всички деца в семейството да са над 10 г.?

Емма Любенова

19 Октомври 2016, 18:10

Бих се включила от Варна . Дано стигнете и до нас :) Успех на мисията.

Милена Исакова

05 Февруари 2016, 09:02

Здравейте, бихте ли казали какви са изискванията към стопаните. Като среда, време, комуникация с други животни, пътуване и други. За да може да се прецени, до колко може да бъде полезен стопанина?

фондация Очи на четири лапи ( Фондация "Очи на четири лапи" )

20 Януари 2016, 09:01

Здравейте Коста Грудов, Обученията с главния инструктор на училището за кучета водачи са 1 седмично, така че е възможно в другите дни от седмицата да пътувате, но разбира се това трябва да се обсъди с координатора на програмата за приемни семейства-Ели Коджабашева тел.0889 485 739. Хубав ден!

Коста Грудов

19 Януари 2016, 11:01

Здравейте ! Имам въпрос - 1 път седмично ли са обученията и срещите с инструктор и възможно ли е в другите дни от седмицата, да се пътува с кученцето в страната ? За целия период от 10 месеца, най-много да се наложи 2-3 пъти, но е важно да се знае, благодаря ви.

Mirella Vasileva

17 Юни 2014, 17:06

Кученцето за 10 месеца ли остава при приемния стопанин? Ако искам да взема кученце през есента, колко по-рано трябва да кандидатствам.

Калоян Янкулов

08 Април 2014, 12:04

Чудесно, мерси за бързия отговор. В последствие установих как работят сроковете на мисиите :)

Бистра Иванова

08 Април 2014, 12:04

Да, тя е целогодишна, без крайни срокове.

Калоян Янкулов

08 Април 2014, 12:04

Здравейте, Актуална ли е все още Мисията?

фондация Очи на четири лапи ( Фондация "Очи на четири лапи" )

17 Февруари 2014, 08:02

Здравейте, за повече информация моля обадете се на 0889 485 739-Ели Коджабашева, координатор на програмата.

Gabriela Koleva

16 Февруари 2014, 14:02

Здравейте, искам да попитам дали е подходящо да вземеш кученце за отглеждане, ако вече имаш свое куче в къщи /от същата порода/?

Бистра Иванова

24 Август 2013, 14:08

Засега не - само в София, тук са треньорите на кученцата, при които доброволците ги водят всяка седмица. Следи работата на фондацията и стискай палци да се разрасне. Бистра, TimeHeroes

lilia veselinova

24 Август 2013, 13:08

Zdraveite az mnogo iskam da se vklucha no sim ot Varna dali 6e moje da se napravi ne6o i da se vzeme viv Varna

Нещо не е ясно?

Попитай, организаторът ще ти отговори.Трябва да си логнат, за да добавиш въпрос.

Разкажи ни какво се случи

След като приключи участието ти в мисия, можеш да разкажеш как е минало, в 3-4 изречения (не искаме просто "беше супер").

Трябва да си логнат, за да добавиш разказ.

Оцени доброволците и TimeHeroes.org

Отнема само няколко минути, а ни помага много.0

Как оценяваш работата, която TimeHeroes.org свърши за теб/твоята организация?

Комуникация с екипа

0

Бързина

0

Редакция на текста на мисията

0

Би ли препоръчал TimeHeroes.org на друг?

След приключване на твоето участие в мисията, дай оценка за организатора и инициативата.


Може да дадеш оценка, след като приключи мисията.

Подобни мисии