Подари прежда за инициативата "Плетем за българските деца"

Публикувана на 31 Юли 2015

Подари прежда за инициативата "Плетем за българските деца"

Организатор

Деца, Здраве

Навсякъде

До час

Ще участвам

Какво?

В началото на 2015 г. Мариана Гелева подема инициативата "С вяра в доброто - подари надежда". Жени от всички краища на България се организират в група "Плетем за българските деца" и изработват безвъзмездно играчки и други красоти, които след това се продават в полза на деца и възрастни хора, нуждаещи се от скъпоструващо лечение. Парите от продажбата отиват директно в дарителските сметки на болните.

Само за първите шест месеца плетачките успяват да съберат над 15 хиляди лева. Най-трудната част за тях обаче е закупуването на прежда - oбикновено се справят с лични средства и с помощта на дарители.

За да продължат да правят добро, имат нужда от нови последователи, които да даряват прежда на групата. Подходящи са:

  • прежди от памук, памук с акрил или само акрил;
  • дебелина на преждата: около 300 до 500 метра в сто грама;
  • всякакви цветове.

За повече информация, можеш да им пишеш във фейсбук групата, където се обсъждат плетивата за месеца и се разпределят задачите.

Огранизатор?

Неформалната група "Плетем за българските деца"

Защо да участвам?

За да продължи една добра кауза, която топли сърца и подарява надежда.

Как дарението ми да стигне до плетачките?

С пратка до координатора на инициативата - по пощата или по куриер, за твоя сметка.

На кой адрес да пратя?

Натисни зеления бутон "Ще участвам", за да го видиш/

// снимката е оттук

Magdalena Deleva ( Магдалена Делева )

19 Декември 2019, 17:12

Здравейте ако е толкова шарена не зная за какво бихме могли да я използваме, по скоро не, но ако имате едноцветна става за някои играчки.

Маргарита Атанасова

18 Декември 2019, 11:12

Здравейте, приемате ли от този тип прежда:

Маргарита Атанасова

Magdalena Deleva ( Магдалена Делева )

10 Ноември 2019, 08:11

Здравейте, в момента дарителите са насочили вниманието си само към играчките които изработваме, и с вълнени прежди не плетем предимно с акрил и памук ,защото в повечето случаи играчките са за дечица. Благодарим ви за доверието.

Мaria Stoyanova

09 Ноември 2019, 22:11

Здравейте, Искам да ви изпратя една торба с различни кълбета прежда (акрил и памук), останали от моята баба (Бог да я прости), която много плетеше. Има и няколко кълбета прежда чиста вълна. Те биха ли ви вършили работа?

Manik Kyurkchiyan

20 Юни 2019, 14:06

Здравейте! Благодаря ви за отговора. Ще потърся "Изплети топлина". Ако не им е необходимо ще ви я изпратя. Благодаря!

Magdalena Deleva ( Магдалена Делева )

20 Юни 2019, 11:06

Здравейте, благодарим ви за доверието, преждата която искате да ни изпратите много рядко използваме заради състава и, плетем от вече две години предимно играчки и те се правят от прежда която в състава си има акрил памук , може би вашата прежда е по подходяща да я дарите на Изплети топлина потърсете ги в интернет те плетат топли шапки и шалове за бездомните всяка година имат мисия и събират прежда за предстоящия зимен сезон, но ако не ги откриете , ни я изпратете , някои от жените в нашата група плетат благотворително за тяхната мисия и ще я използваме. Благодарим за доверието.

Manik Kyurkchiyan

19 Юни 2019, 18:06

Зравейте! Имам прежда (тип мохер) 70/30 ПАН/ПА, гранки по 50 гр. Мога ли да ви я изпратя?

Рени Георгиева

19 Януари 2019, 13:01

Здравейте, късно се сетих, че организаторите искат прежда акрил и две от вече пакетираните топчета са вълна и акрил. Надявам се и те да ви влязат в употреба

Рени Георгиева

Magdalena Deleva ( Магдалена Делева )

27 Ноември 2018, 08:11

Здравейте, няма неподходящ цвят, играчките са толкова разнообразни и се налага да използваме всякакви цветове. В момента най много вървят белия, зеления и червения цвят както и кафевия защото предстоят коледни празници и играчките които плетем са на тази тема. В една играчка се използват до три или четири цвята, но като грамаж не мога да го уточня защото може да влезе 100 грама бяло а другите цветове да са само по 20 грама. Затова каквото и да ни вземете то ще ни е много полезно. Благодарим ви от сърце за доверието към нас.

Илиана Николова

26 Ноември 2018, 12:11

Здравейте. Искам да ви изпратя прежда за вашите красиви творения. Видях от какъв вид прежда имате нужда и съм харесала кълбенца от типа акрил и памук, но не знам какъв цвят да взема. Написали сте, че с тази прежда плетете основно играчките - по колко кълбенца и от какъв цвят са необходими за една играчка? Не искам да пратя нещо и то да не е достатъчно или в неподходящ цвят. Благодара и хубав ден!

Kalina Teneva

24 Февруари 2017, 17:02

Здравейте. Утре ще изпратя няколко кълбенца до Еконт офис в Пловдив. Само памук са и в момента не са с мен, за да кажа колко са дебели. В магазина ми ги дадоха като нещо нито тънко, нито дебело. Надявам се да са от полза, избрах ви ги от сърце :) Дерзайте!

Magdalena Deleva ( Магдалена Делева )

21 Февруари 2017, 08:02

Здравейте, поканете ги да се включат при нас във групата Там може да питате всичко и ние ще ви отговорим. Благодарим ви от сърце. https://www.facebook.com/groups/737898576318399/

Daniela Balabanova

19 Февруари 2017, 20:02

Здравейте, включих се в групата преди малко и благодаря за приема. Аз не мога да плета, но искам да изпратя прежда. Имам приятелки, които плетат и бих искала да ги включа и тях. Как става това? Да им препратя феисбук страницата ли? Благодаря предварително.

Magdalena Deleva ( Магдалена Делева )

06 Февруари 2017, 10:02

Здравейте мили хора, каквато и да е преждата ни е от полза, такава която в състава си е само акрил, или такава която в състава си съдържа акрил и памук, марката е без значение на всеки според възможностите, преждата с която плетем играчки и одеяла основно е акрил с памук, като Джинс и Котън Голд като марки, акрилни мрежди има много от български марки, турски марки. Ако все още се затруднявате може да се включите в групата ни и там ще ви насочим.

Kalina Teneva

03 Февруари 2017, 20:02

Zdraveite. Ima li nqkakvo po-podrobno opisanie na prejdata,koqto vi e nujna? V magazina jenata se zatrudni da razbere kakvo mi trqbva. Moje i az da sam q obarkala,zashtoto ne razbiram nishto ot prejda. Ako moje da me orientirate malko poveche shte sam vi blagodarna.

Атанаска Желязова

23 Юни 2016, 16:06

Здравейте! Прекрасна инициатива. Включвам се с удоволствие. Предстои да уча деца от малцинството да плетат и щом се усъвършенстват- и те ще се включат. За сега ще Ви намеря в групата, ще потърся подходяща прежда и ще поплета с вас. Поздрави от Бургас!

Magdalena Deleva ( Магдалена Делева )

11 Май 2016, 17:05

Благодарим ви от сърце, бъдете живи и здрави мили хора. Разбира се че може до Еконт в офис в Пловдив на бул. Марица 54, името и телефона са същите като другия адрес.

Марияна Механджиева

08 Май 2016, 07:05

Моят поклон за благородната инициатива и страхотните плетива.

Марияна Механджиева

08 Май 2016, 07:05

Здравейте.Искам и аз да изпратя прежда,предполагам че продължавате да помагате. До Еконт в Пловдив ако изпратя ще имате ли против ?

Любослав Лучев

04 Март 2016, 21:03

Здравейте, не разбирам от прежди и плетене ама грам, но искам да помогна финансово и човека на който изпратя парите да закупи преждата и да изплете даден артикул. Ще се радвам да се свържете с мен

Magdalena Deleva ( Магдалена Делева )

23 Февруари 2016, 09:02

Здравейте плетем с най-разнообразни прежди, но тъй като студения сезон вече е към своя край, нека преждата да е по тъничка, акрил или акрил с памук, за да ви ориентирам гледайте да е около 350 или 400 метра в сто грама. Адреса ми е публикуван в мисията може да я изпратите до офис на Еконт град Пловдив на ул Средец 38 или Село Радиново обл Пловдив жк Терес за Магдалена Делева телефон 0888312644

Николета Н.

22 Февруари 2016, 16:02

Здравейте, Бих искала да се включа в мисията, но тъй като нямам фейсбук, можете ли тук да ми напишете, от каква прежда имате нужда в момента и къде да я изпратя. Благодаря ви много!

Magdalena Deleva ( Магдалена Делева )

27 Януари 2016, 09:01

Благодарим ви, веднага ще ви пиша писмо.

Диана Богданова

25 Януари 2016, 11:01

Здравейте г-жо Делева, Поздравления за прекрасната инициатива и красивите произведения на всички плетачки. С голямо удоволствие ще се включим в инициативата. Търговски директор съм на завод Велбъжд АД гр. Кюстендил. Произвеждаме акрилни и вълнени прежди и можем да изпратим голямо количество прежда в цветове и дебелини от каквито имате нужда. Моля, свържете се с мен на [email protected], за да уточним детайлите. Поздрави, Диана Богданова

Magdalena Deleva ( Магдалена Делева )

05 Януари 2016, 23:01

Може разбира се, ако не са ползвани, ние ще ги предложим на нашата страничка в полза на нуждаещите се.

Поли Христова

05 Януари 2016, 12:01

а може ли да Ви подариме изплетени неща.Детски дрешки ,одеалце?

Magdalena Deleva ( Магдалена Делева )

05 Януари 2016, 10:01

Здравейте, честита нова година на всички, благодарим от сърце на всички вас добри хора които през миналата година станахте част от нашата мисия. Бъдете живи и здрави. Мисията ни продължава с пълна пара, ние няма да спрем да плетем докато има нуждаещи се, и докато вие стоите зад нас. Преждата е основният ни материал с който изработваме плетивата, и сме щастливи, че заставате зад нас. И през новата година продължаваме да събираме прежда. Благодарим на целия екип на Тimeheroes за предоставената възможност. Спорна година на всички добри хора. Дано през новата има по малко страдащи хора.

Меглена Лазарова

05 Януари 2016, 09:01

Здравейте, приемате ли все още прежди? Одеалцата, които плетете са уникално красиви!

Aся Стоянова

08 Декември 2015, 15:12

Здравейте, как мога да се свържа с вас, за да си закупя от готовите ви неща?

Kristina Yaneva

02 Декември 2015, 20:12

Много ви благодаря!

Kristina Yaneva

27 Ноември 2015, 16:11

Здравейте, Бих искала да попитам къде мога да разгледам вашите прекрасни произведения (тези, които са налични и могат да се купят в момента) и как мога да закупя? Благодаря и поздрави, Кристина

Magdalena Deleva ( Магдалена Делева )

05 Ноември 2015, 10:11

Искаме да ви покажем едно от нещата изплетени с прежда от мисията. Благодарим на Милена Клисарска. Много скоро ще има още красотички изплетени с прежда от вас мили хора.

Magdalena Deleva

Magdalena Deleva ( Магдалена Делева )

05 Ноември 2015, 10:11

Мили хора започна да пристига прежда от различни краища на страната, благодаря ви много че станахте част от нашата кауза, бъдете живи и здрави всички.

Magdalena Deleva ( Магдалена Делева )

05 Ноември 2015, 10:11

Здравейте момичета, много се радваме че отбора ни се увеличава. Ако имате въпроси питайте или заповядайте в групата на плетачките, ще се радваме да ни погостувате.

Magdalena Deleva ( Магдалена Делева )

05 Ноември 2015, 10:11

Мили хора благодарим на всеки един който ще се включи в нашата мисия. Тук ще пускаме снимки на всичко изплетено с дарената прежда.

Magdalena Deleva ( Магдалена Делева )

05 Ноември 2015, 10:11

Красота изплетена с прежда дарена от завод България-K гр. Казанлък

Magdalena Deleva

Magdalena Deleva ( Магдалена Делева )

05 Ноември 2015, 10:11

Една красота изплетена с прежда дарена от Dilyana Marinova и приятели

Magdalena Deleva

Magdalena Deleva ( Магдалена Делева )

05 Ноември 2015, 10:11

Първата пеленка изплетена с преждата дарена от завод България-K гр. Казанлък

Magdalena Deleva

Magdalena Deleva ( Магдалена Делева )

05 Ноември 2015, 10:11

Мили хора, в този ден когато почитаме паметта на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов, отдаваме почит на добродетелите, които ни крепят - вярата, надеждата, любовта и мъдростта нашата група получи огромно дарение от прежда от Петя Шутова - Търговски Директор на завод България-K гр. Казанлък. Нямам думи с които да изразя благодарността си на цялото ръководство на завод България- К. Бъдете благословени мили хора. Господ да ви пази. Приемете стотиците прегръдки от жените в групата Плетем за българските деца.

Magdalena Deleva

Magdalena Deleva ( Магдалена Делева )

05 Ноември 2015, 10:11

Още красотички изплетени с прежда дарена от вас мили приятели. Благодарим ви.

Magdalena Deleva

Magdalena Deleva ( Магдалена Делева )

05 Ноември 2015, 10:11

Още една красотичка от нас която ще радва някое дете и ще помогне на нуждаещ се човек Отново с преждата дарена от Милена Клисарска

Magdalena Deleva

Magdalena Deleva ( Магдалена Делева )

12 Септември 2015, 23:09

Това е невероятно което прочетох. Благодарим ви от все сърце Петя Шутова, и на всички във ръководството на завода. Ще ви пиша емейл още сега.

Petia Shutova

12 Септември 2015, 16:09

Здравейте, Казвам sе Петя Шутова и съм Търговски Директор на завод България-K гр. Казанлък. Предприятието е производител на прежди за ръчно плетиво . Бихме искали да подкрепим инициативата ви и да ви изпратим прежда. Какво е максималното количество което можете да приемете? Мога веднага да изпратя 40-50кг. Моля свържете се с мен на [email protected] .

Magdalena Deleva ( Магдалена Делева )

01 Септември 2015, 22:09

Благодаря на всички ви, които изпращате прежда, включете се в групата ни във Фейсбук за да се информирате кога е пристигнала кой ще я получи за да плете с нея, и накрая ще видите и готовото плетиво.

Елена Друмева (TimeHeroes)

31 Август 2015, 16:08

Диана, трябва само да натиснеш зеления бутон "Ще участвам" и ще видиш адреса.

Диана Ненкова

31 Август 2015, 11:08

Здравейте, имам много видове прежда но ми кажете адрес на който да ги изпратя. поздрави Диана

Magdalena Deleva ( Магдалена Делева )

12 Август 2015, 21:08

Здравейте, може да изплетете каквото желаете включете се и в групата на плетачките там е доста интересно ако нямате фейсбук ще си контактуваме тук. https://www.facebook.com/groups/737898576318399/

Stelka Yordanova

12 Август 2015, 08:08

Здравейте! Аз плета на две куки и бих искала да се включа в мисията като изплета едно/а може и повече/ одеялце.Възможно ли е това или приемате само прежда-ако е само прежда,в най-скоро време ще ви изпратя такава. Поздрави! Стела

Magdalena Deleva ( Магдалена Делева )

04 Август 2015, 10:08

Разбира се че е възможно, в мисията сме дали информация за групата присъединете се към нас, всяка помощ е добре дошла защото нуждаещите се болни са много. Благодарим ви.

Николита Асенова

03 Август 2015, 22:08

Здравейте, Аз плета на една кука и бих искала да изработя одеялце, с което да се включа в мисията. Възможно ли е или приемате само прежди? Поздрави, Николита

Magdalena Deleva ( Магдалена Делева )

31 Юли 2015, 16:07

Здравейте извинете ме за забавянето на отговора. Преждата с която плетем е акрилна или акрил с памук, това са най подходящите за изплитането на одеялца, защото стават мекички, някои видове памучни пежди също стават. Цветове всякакви защото повечето детски одеялца са шаренки или с апликацийки, а одеялото което най често плетем е на цветя във всякакви цветове. Като дебелината на преждата е около 300 до 500 метра в сто грама. Това е за да ви ориентирам, да не е много тънка нито много дебела. Куки всички плетачки имаме но писахме в групата и ако някой се оплачи че му трябват ще го добавим. Благодарим ви много за това че станахте част от нашата мисия, бъдете жива и здрава.

Таня Николова

31 Юли 2015, 14:07

Може ли да ни ориентирате каква прежда ще ви е от ползва, цветове, имате ли нужда от куки или др. неща за плете?

Нещо не е ясно?

Попитай, организаторът ще ти отговори.Трябва да си логнат, за да добавиш въпрос.

Разкажи ни какво се случи

След като приключи участието ти в мисия, можеш да разкажеш как е минало, в 3-4 изречения (не искаме просто "беше супер").

Трябва да си логнат, за да добавиш разказ.

Маргарита Атанасова

19 Декември 2019, 19:12

Ето пакетчето и от мен: прежда и играчки. Дано да помогнат на дечицата. Утре ги изпращам по Speedy.

Маргарита Атанасова

Alex

22 Ноември 2019, 11:11

Здравейте, пак участвам, защото намерих много хубави неизползвани памучни прежди, които са шарени и подходящи за кукли и играчки, за декорации и за бродиране на очи и уста и т.н. Надявам се да са Ви от полза.


Деница Ангелова

19 Август 2019, 19:08

И моята пратка вече пътува към Вас. Радвам се, че мога да допринеса за благородната Ви кауза и Ви желая успех!

Деница Ангелова

Лилия Рачева

25 Април 2019, 20:04

Здравейте! Отново пиша от името на учениците от IV"б" клас на ОУ "Н. Вапцаров" в гр. Казанлък. Редовно следим мисиите тук и участваме активно със семействата си. Сега се включихме във Вашата. Изпратихме прежда днес по Еконт. Надяваме се да помогнем! Светли празници!

Лилия Рачева
Лилия Рачева

Рени Георгиева

19 Януари 2019, 12:01

Вече и моят пакет пътува, радвам се, че допринасям за повече артикули в кампанията Ви, адмирации и успех :)

Рени Георгиева

Елеонора Петкова

19 Декември 2018, 16:12

Здравейте,с радост пак участвам.Чувството е невероятно.Хубаво е когато,все повече хора се включват и помощта е по- голяма.На жените,които плетат - поклон за труда и доброто сърце.Бъдете здрави.Светли празници за всички !

Елеонора Петкова

Елена Машева-Илиева

12 Ноември 2018, 12:11

Надявам се и моят принос да помогне за една толкова благородна кауза. Благодаря ви за възможността да участвам!

Елена Машева-Илиева
Елена Машева-Илиева

Margarita Evtimova

19 Юни 2018, 18:06

Страхотна инициатива! С помощ от организаторите избрахме тази прежда, от която се надявам да се получат много играчки и да помогнат на децата!

Margarita Evtimova

Yolanta Markova

30 Март 2018, 13:03

Здравейте, вълшебници! Продължавайте да създавате красота с чудесните си плетива! Радвам се да помогна малко, за чудесното ви дело.

Yolanta Markova

Magdalena Deleva

14 Март 2018, 14:03

Здравейте мили хора. Днес ще ви дадем малко отчет за изминалата година. Много често ни изпращате прежда с която ние творим красиви плетива и продаваме в полза на болни деца. Целогодишно почти всички материали които използваме са ни дарени от хора от цялата страна. Десетки са кампаниите които подкрепяме. Без ваша помощ това нямаше да се случва. През изминалата година успяхме да продадем плетива за близо 18 000 хиляди лева като всяка една стотинка е постъпила по дарителската сметка на кампания в името на доброто, в името на това всяко дете което има нужда от лечение да получи такова когато държавата ни не може да му го осигури. Нашите малки и големи герои които подкрепяме имат нужда от добрите хора. През 2017 година бяхме отличени с награда Златна ябълка в категорията Герои на децата, събитие организирано от Национална мрежа за децата. Участвахме в много благотворителни открити базари, фестивала на Плетивата в помощ на хората без дом, сами организирахме благотворителен базар, и онлайн продажбите на нашите плетива не спират през цялата година. И това се случва благодарение на всички вас, които ни подкрепяте. Благодарим ви, бъдете благословени.

Magdalena Deleva
Magdalena Deleva
Magdalena Deleva
Magdalena Deleva

Alex

11 Март 2018, 20:03

Здравейте, плетете чудесни неща, възхищавам Ви се, че отделяте време да измайсторите толкова красиви неща и то в помощ на болните деца. Аз не мога да плета, но мога да Ви изпратя прежда, за да сътворите нещо прекрасно и то да помогне на децата, мисля, че описанието на преждата на етикета съвпада с Вашите изисквания:) Успех на начинанието!

Alex

Stanislava Kalcheva

04 Март 2018, 13:03

Истински вярвам в доброто и се възхищавам на тези жени!

Stanislava Kalcheva

Елеонора Петкова

02 Март 2018, 21:03

Здравейте,радвам се,че имах възможност да помогна.Пожелах си и за в бъдеще да мога да помагам.Тези жена правят прекрасни кукли и животинки с ръцете си,това е истинско вълшебство.Влагат в тях много любов .Дано има още много хора да им помагат,за да творят добрина със сърцата и ръцете си.Момичета бъдете живи и здрави и благословени за делата си!

Елеонора Петкова

Оцени доброволците и TimeHeroes.org

Отнема само няколко минути, а ни помага много.0

Как оценяваш работата, която TimeHeroes.org свърши за теб/твоята организация?

Комуникация с екипа

0

Бързина

0

Редакция на текста на мисията

0

Би ли препоръчал TimeHeroes.org на друг?

След приключване на твоето участие в мисията, дай оценка за организатора и инициативата.


Може да дадеш оценка, след като приключи мисията.

Подобни мисии