Посочи местата в твоя град, достъпни за колички

Публикувана на 11 Април 2013

Посочи местата в твоя град, достъпни за колички

Организатор

SOZIALHELDEN e.V.

Хора с увреждания, Човешки права

Навсякъде

До 5 минути

Ще участвам

Какво?

Включи се в проекта wheelmap, който помага на хората с мобилна ограниченост да се движат по-свободно в обществото, като им показва кои места са достъпни за колички. Обозначи сгради, заведения, магазини, които са пригодени за инвалидни и бебешки колички. Изисква се предварителна регистрация в OpenStreetMap, която можеш да направиш оттук.

Кой?

SOZIALHELDEN e.V.

Защо?

Така помагаш за интеграцията на хората, които се движат с колички.

Къде?

Нанасяй локации на територията на цялата страна.

Как да участвам?

Натисни зеления бутон "Ще участвам" и следвай инструкциите.

// снимката е от D. Sharon Pruitt

Анна Асенова

05 Март 2018, 14:03

Здравейте отново! Какъв е начинът да се свържа с организаторите на мисията? Нито тук получавам отговор, нито на мейла вече две седмици.

Анна Асенова

19 Февруари 2018, 18:02

След като открия мястото на картата, ка да го обознача? Коментар ли трябва да напиша? Или има друг начин?

Milka Glettler ( SOZIALHELDEN e.V. )

05 Януари 2018, 18:01

Идеята е само да се обозначи мястото като достъпно, недостъпно или частично достъпно. Как е постигнат достъпът не е важно. Затова няма обозначение за инвалидна рампа.

Стоян Недялков

03 Октомври 2017, 22:10

Какво трябва да се напише в търсачката за да излезе иконата за инвалидна рампа, какво ли не опитах?

Десислава Пътева

15 Септември 2015, 09:09

Не разбирам защо коментарът ми да не е бил свързан директно с мисията, щом искам да я популяризирам. Благодаря за отговора все пак. Успех!

Milka Glettler ( SOZIALHELDEN e.V. )

14 Септември 2015, 23:09

Здравейте, Току що Ви пратих отговор. Въпросът Ви не се отнасяше директно до мисията, затова не беше обработен веднага, за което се извинявам.

Десислава Пътева

14 Септември 2015, 12:09

Здравейте, Как бих могла да се свържа с организаторите на мисията? Миналата седмица писах на мейла, но никой не ми отговори.

Нещо не е ясно?

Попитай, организаторът ще ти отговори.Трябва да си логнат, за да добавиш въпрос.

Разкажи ни какво се случи

След като приключи участието ти в мисия, можеш да разкажеш как е минало, в 3-4 изречения (не искаме просто "беше супер").

Трябва да си логнат, за да добавиш разказ.

Катерина Недялкова

07 Юни 2018, 05:06

Регистрацията и работата със сайта са наистина много бързи и лесни. Отбелязах места с в София с които съм запозната, ще продъжа да отбелязвам където и когато мога. Нека да улесним хората с тази информация и да се надяваме достъпните за инвалидни колички места да се увеличават!


Мария Явахчова

14 Юни 2017, 15:06

Регистрацията на сайта отнема малко време. Показват ти как да добавяш елементи, макар че при мен заби за малко. Идеята е много хубава.


Анита Георгиева

08 Май 2017, 13:05

Регистрацията в сайта не изисква много време. Има опция за показване на съдържанието на български език, като така сайта е достъпен за повече хора от България. Харесва ми това, че има приложение и за трите по известни операционни системи за мобилни устройства.

Анита Георгиева

Angie

27 Март 2017, 13:03

С картата се борави много лесно и единствено е нужна регистрация, което става за секунди. Инициативата е страхотна, поздравления за което. :) Има още доста места, които е необходимо да се обозначат според достъпността им. Нека помогнем, като ги отбележим на картата!


Лиляна Йотова

06 Януари 2016, 20:01

Регистрацията на сайта е елементарна, като можеш направо да се впишеш с facebook, google и др.. Нанасянето върху картата е доста лесно и не мисля, че някой би имал проблем. С удовлоствие ще продължа да попълвам картата.


Милена Михова

13 Декември 2015, 21:12

Регистрацията на сайта отнема малко време, но това си е при всеки сайт, затова това не бива да спира някой, който би искал да се включи в тази мисия. Идеята е много хубава и сайта е изключително полезен. Хубаво е хората в инвалидни колички да са наясно кои места биха могли да посетят без проблем. Маркирах местата, които са ми известни в моя град. Силно ме изненада това, че точно в този град нямаше нищо маркирано във връзка с достъпните и недостъпни места за инвалидни колички. Но поне се радвам, че успях да маркирам местата за които се сетих.


Krasi Kircheva

09 Октомври 2015, 21:10

Много полезно приложение и страхотна идея. Лесно за изпълнение и най-важното провокативно защото в нашият град нямаше много места, на които има достъп за колички, но точно това ни накара да се замислим за условията, които се осигуряват на инвалидите и майките с колички в града. Надяваме се, че след време ще можем да променим всички хиксчета на картата, с отметки и да добавим нови.


Пепа Генчева

04 Март 2015, 22:03

Приложението е изключително полезно и отбелязването на места за инвалиди с него е лесно и много интуитивно. Постоянно се оглеждам за подходящи места и ги отбелявам на картата. Скоро няма да остане скрито място, достъпно за инвалиди :)


Павлина Досева

13 Януари 2015, 12:01

Прегледах и отбелязах места в родния си град -София, за които имам информация. Ще продължа да отбелязвам нови места, след като установя дали и в каква степен са достъпни за колички.


Цветослава Николова

29 Декември 2014, 20:12

Tоку що приключих с отбелязването на част от местата в родния ми град Варна, а също и за "Св. Св. Константин и Елена". Поздравявам ви за инициативата и за напред ще бъда по-наблюдателна, за да мога да продължа попълването на картата. :)


Митко Василев

05 Декември 2014, 10:12

Здравейте, вече изпълних мисията си и отбелязах местата в моят роден град Димитровград. Отново когато имам възможност ще помогна :) Успех :)


Лиляна Валявичарска

04 Ноември 2014, 11:11

Отбелязването на картата става много лесно, не отнема време и всеки би могъл да се справи. Нека помогнем, като отбележим колкото се може повече места!


Оцени доброволците и TimeHeroes.org

Отнема само няколко минути, а ни помага много.0

Как оценяваш работата, която TimeHeroes.org свърши за теб/твоята организация?

Комуникация с екипа

0

Бързина

0

Редакция на текста на мисията

0

Би ли препоръчал TimeHeroes.org на друг?

След приключване на твоето участие в мисията, дай оценка за организатора и инициативата.


Може да поставиш оценка от 1 (лошо) до 5 (отлично).


Трябва да си логнат, за да дадеш оценка.

Подобни мисии